Bijtelling in 2020

Bijtelling in 2020

Rijd je een auto van de zaak, dan heb je waarschijnlijk te maken met de bijtelling. Als je meer dan 500 kilometers privé rijdt met je zakelijke auto of bestelwagen, moet je bijtelling betalen. De bijtelling is 22 procent van de cataloguswaarde van je zakelijke auto. De manier van aanschaf zakelijke koop of zakelijke lease heeft geen invloed.

Elektrisch of waterstof
Naast het bijtellingspercentage van 22% bestaat er een verlaagde categorie. Deze verlaagde categorie is afhankelijk van de CO2 uitstoot. Rijd je een volledig elektrische aangedreven auto of een waterstofauto, dan betaal je een lagere bijtelling. De bijtellingsregeling is opgesplitst in 2 tarieven. Tot € 45.000 van de cataloguswaarde van je zakelijke auto betaal je 8% bijtelling. Als je auto duurder is, betaal je over dat deel 22% bijtelling. Binnen de dezelfde prijscategorie is het dus gunstig om een elektrische auto of waterstofauto te kiezen.

15 jaar en ouder
Er bestaat ook een regeling voor auto’s van 15 jaar en ouder, de Youngtimer regeling. Het bijtellingspercentage is voor deze auto’s 35% van de dagwaarde van de auto. Is het een volledig elektrische auto dan bedraagt het bijtellingspercentage 17% van de dagwaarde.

2026
De bijtelling voor elektrische auto’s en waterstofauto’s wordt de komende jaren geleidelijk verhoogd en het drempelbedrag wordt verlaagd. Zoals het er nu naar uitziet zijn per 1 januari 2026 alle regelingen voor alle auto’s hetzelfde. Er zijn dan dus geen kortingen meer voor volledig elektrische auto’s en waterstofauto’s.

Helemaal geen bijtelling?
Wil je geen bijtelling betalen, dan mag je de zakelijke auto niet voor privé doelen gebruiken. Naast het aanleveren van de Verklaring geen privé gebruik auto, moet je bij de Belastingdienst met een sluitende rittenregistratie aan kunnen tonen dat je niet privé met de auto hebt gereden. De automatische rittenregistratie van Reisbalans is een makkelijke hulpmiddel om dit te doen. Door middel van de app worden jouw ritten automatisch bijgehouden. Lees meer.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Bij Driven kan je ieder merk en type auto en bestelwagen leasen. Genoeg keus dus. Combineer jouw leaseauto met een mobiliteitspas. Met de pas kun je tanken, laden, parkeren, gebruik maken van het OV en er zit een registratiesysteem bij voor rittenadministraties en declaraties. Wij denken graag met je mee.

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.