Dé leasefiets voor je werknemer

De fiets van de zaak is terug!

Het ‘fietsplan’ is terug! Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt. Alle medewerkers profiteren van de bedrijfsfiets. Een goede e-bike kost nog geen € 75,- per maand.

Werknemers een fiets van de zaak beschikbaar stellen, levert geld op. Zelfs zonder bijdrage loopt het voordeel voor werknemers al op tot 40 procent. Hoe kan dat? Het maandelijkse leasebedrag kan worden ingehouden op het brutoloon en zo bespaart de medewerker geld en bespaar je als werkgever gemiddeld 17 procent aan sociale lasten. Bij een fiets van 2.800 euro komt dit neer op een besparing tot wel 500 euro per fiets verspreid over 36 maanden.

De voordelen:

  • Bied je medewerkers een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde.
  • De kosten voor het leasen van een e-bike zijn veel lager dan een leaseauto.
  • Fietsen houdt je werknemers energiek, fit en effectief. En ook nog eens gemiddeld 1-2 dagen minder vaak ziek per jaar. En een zieke medewerker kost al snel zo’n 300 euro per dag.
  • De fiets draagt bij aan een groen mobiliteitsbeleid. Een fiets is ruim 30 keer zo schoon als de auto
  • Bespaar op parkeerkosten, brandstof en kilometervergoedingen.
  • Bepaal zelf of je meebetaalt aan de leasefiets van je werknemers.
  • En die Werkkostenregeling? Die kun je gebruiken voor andere belangrijke zaken
  • Een fiets lease je tegen een bijtelling van slechts 7 procent. Vanaf zo’n 5 euro bijtelling per maand ben je al onderweg.

Leasefiets als secundaire arbeidsvoorwaarde
Een bedrijf dat in de huidige krappe arbeidsmarkt nét dat beetje extra weet te bieden wint! In tegenstelling tot de voormalige fietsregeling is de nieuwe fiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Heb je een leaseauto? Dan past een leasefiets er misschien wel naast? Je kan 1 of meerdere fietsen ook beschikbaar stellen zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Driven
Je biedt niet óf-óf aan, maar én-én. Je wisselt de fiets af met het OV want bij Driven krijg je er een mobiliteitspas bij om gebruik te maken van ander vervoer als je dat wenst. Driven werkt met een digitaal en geautomatiseerd platform dat raad weet met alle financiële en contractuele stromen. Lekker makkelijk toch! Van een eenmalig aanschafbedrag is geen sprake. Kies je favoriete fiets uit een groot aanbod van soorten en merken. Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen in het maandelijkse leasetarief.

Kennis

Interesse?

Wil jij gratis advies over hoe je de fiets in kan zetten? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.