Kosten besparen op mobiliteit

Kosten besparen op mobiliteit

De hoogste mobiliteitskosten zitten vaak in vaste kosten die doorlopen. Omdat er geen flexibiliteit is moeten hoge bedragen voor bijvoorbeeld leaseauto’s gewoon worden doorbetaald, ook wanneer ze stilstaan. Autorijden wordt steeds duurder. Ook voor werkgevers. En nu er steeds meer wordt thuisgewerkt staan auto’s bovendien vaker stil. Door goed te kijken naar je huidige aanbod zie je al snel waar het goedkoper en beter kan. Want door alleen te betalen voor wat er wordt gebruikt bespaar je al snel kosten. Bovendien kun je medewerkers meer vrijheid geven door te kiezen voor nieuwere en flexibelere mobiliteitsvormen, zoals het mobiliteitsbudget.

Flexlease en eigen bijdrage
Heb je nu hoge en vaste kosten aan leaseauto’s, maar wil je liever niet meer vastzitten aan een langlopend contract? Dan is flexlease een oplossing. Je profiteert van een flexibele looptijd, waardoor je veel minder risico loopt. Ideaal voor startende bedrijven en ondernemers die een flexibele aanvulling op hun vaste wagenpark nodig hebben. Contracten zijn maandelijks opzegbaar.

Rijdt een werknemer nu voornamelijk privé met de leaseauto van de zaak? Dan is het vragen van een eigen bijdrage geen gekke optie. Als werkgever zorg je ervoor dat de auto altijd ter beschikking staat en betaalt via de leasemaatschappij de brandstof en het onderhoud. Leg de (vernieuwde) regeling voor de eigen bijdrage goed vast. Het dekt een deel van de toegenomen kosten voor auto’s.

Mobiliteitsbudget
Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag waarmee werknemers zelf hun reizen inkopen. Hiermee kunnen alle reizen voor de werkgever worden ontsloten: van woon-werkverkeer tot zakelijke tripjes. Medewerkers met een mobiliteitsbudget kiezen zelf van welk vervoersmiddel zij gebruikmaken. Dit kan per reis verschillend zijn. Een heel andere optie dan de standaard vergoeding voor reiskosten of het aanbieden van een leaseauto. De hoogte van het budget wordt door de werkgever per werknemer bepaald. De werknemer koopt in wat nodig is en kan besparen door bijvoorbeeld duurzame keuzes te maken.

Tips om kosten te besparen op mobiliteit
Naast deze tips kun je als werkgever kosten besparen door werknemers meer te betrekken bij verduurzaming en tips voor besparing te geven. Stimuleer leaserijders om niet langs de snelweg te tanken en geef tips om zuiniger te rijden. Dat is duurzaam en bespaart brandstofkosten. Je kunt de CO2-uitstoot en besparingen inzichtelijk maken en hier zelfs onderlinge competities voor opzetten. Zo maak je besparen en duurzaam rijden leuker voor werknemers. Denk ook aan het in kaart brengen van de reisafstand van medewerkers voor het woon-werkverkeer. Misschien kunnen sommige medewerkers die nu met de auto komen wel (vaker) met de fiets naar het werk komen?

Je mobiliteit zo inregelen dat het aansluit op de bedrijfsdoelstellingen en individuele behoeften, zonder het ingewikkeld te maken. Een persoonlijke oplossing creëren die werkbaar is voor het hele bedrijf. Dat is mobiliteitsgemak. Driven vertelt je er alles over! Download de whitepaper of neem direct contact met ons op.

Kennis

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.