Voordelen van vitale medewerkers

Mobiliteit inzetten voor vitale medewerkers

Steeds meer bedrijven investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. Daarvan profiteert niet alleen de medewerker, maar ook de werkgever. Want fitte mensen presteren beter, zijn minder vaak ziek en gelukkiger. Een gezonde leefstijl stimuleren vraagt om meer dan gezonde keuzes in de kantine of het aanbieden van een sportfaciliteit. Aandacht voor gelukkige medewerkers heeft een positieve invloed op de prestatie van organisaties. Het loont om als werkgever te investeren in vitaliteit. Dit gaat veel verder dan een gezondheidsprogramma, er zitten ook emotionele, sociale en financiële kanten aan. Bovendien kan een aantrekkelijk beleid rondom vitaliteit helpen om je bedrijf aantrekkelijker te maken voor nieuwe medewerkers. Wij vertellen je wat de voordelen van vitale medewerkers zijn en hoe je mobiliteit hiervoor inzet.

Voordelen van vitale medewerkers

  1. Minder ziekteverzuim
    Vitaliteit draait om positief omgaan met de gezondheid van medewerkers en verzuimpreventie. Dus niet pas ingrijpen als iemand ziek wordt, maar voorkomen dat medewerkers zich ziekmelden. Die verantwoordelijkheid ligt grotendeels bij medewerkers zelf. Toch kun je als werkgever hieraan een steentje bijdragen. Organisaties die hier actief mee bezig zijn pikken eerder de signalen op die leiden tot verzuim. Ook het stimuleren van het maken van gezonde keuzes helpt hierbij.
  2. Aantrekkelijke werkgever
    Een aantrekkelijke werkgever biedt medewerkers goede arbeidsvoorwaarden die verdergaan dan een goed salaris. Met een aantrekkelijk beleid rondom vitaliteit laat je zien dat je het beste voor hebt met iedereen op de werkvloer. Maak het aanlokkelijk voor medewerkers om zelf actief aan de slag te gaan met vitaliteit. En help hen als werkgever door actief te sturen op bewustwording en acties. Hiervan profiteer je op de werkvloer, maar ook bij toekomstige medewerkers. Een goed imago is belangrijker dan ooit in de keuze voor een nieuwe werkgever.
  3. Betere prestaties op de werkvloer
    Fysiek en mentaal fitte medewerkers zijn productief, sociaal en werken goed samen. Zij hebben meer energie en zin in het leven en hun werk. Als werkgever zie je dat terug in de prestaties op de werkvloer. Om werknemers fit en gezond te houden, zet je middelen in die helpen bij het maken van gezonde keuzes. Niet alleen voor fysieke activiteiten, ook ondersteuning en begrip op mentaal gebied is belangrijk. Want door privéomstandigheden lopen we allemaal weleens tegen een moeilijke periode in ons leven aan.

Vitaliteit en mobiliteit
Vitaliteit en werkgeluk zijn nauw met elkaar verweven. Met een aantrekkelijk mobiliteitsbeleid is het mogelijk medewerkers fitter te krijgen en meer flexibiliteit en vrijheid te bieden. Een goede fietsregeling is een van de middelen die je kunt inzetten. Als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde en een manier om meer mensen de gezondheidsvoordelen van fietsen te laten ervaren. Denk daarnaast aan het geven van meer vrijheid in keuzes voor een vervoersmiddel. Door de inzet van een individueel mobiliteitsbudget bijvoorbeeld. Een goede manier om medewerkers in staat te stellen en te stimuleren om zelf duurzame en vitale keuzes te maken.

Kennis

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.