Mobiliteit voor zorgmedewerkers

De Zorgfiets: betere zorgverlening door slimme mobiliteit

Vrijblijvend advies

  Compleet aanbod

  Flexibele looptijden

  Eén partner, één factuur

Zorgfiets Louwman-Aon (11).jpg

Mobiliteit op maat

In de zorg draait het om mensen. Zorgmedewerkers zijn dan ook de belangrijkste waarde en het huidige personeelstekort in de zorg vraagt daarom om oplossingen die beter werken voor cliënten, personeel en de organisatie.

Behalve het vitaal en gezond houden van personeel, sta je daarom voor de uitdaging om alle cliënten zo efficiënt mogelijk te kunnen bezoeken op alle momenten van de dag. Eén vervoersmiddel volstaat daarom meestal niet. Driven helpt jou met het inzetten van flexibele vormen van vervoer. Van deelauto om ook ’s nachts veilig cliënten te bezoeken, tot e-bike voor kortere afstanden of een app waarmee alle reisbewegingen geheel automatisch geregistreerd worden en de verloren tijd aan het verwerken van declaraties dus verleden tijd is.

None
Zorgfiets Louwman-Aon (15).jpg

Zorg is topsport

Speciaal voor de thuiszorg hebben we in samenwerking met Aon een zogenoemde zorgfiets ontwikkeld; een e-bike afgestemd op de wensen van thuiszorgmedewerkers. De eerste elektrische Zorgfiets van Nederland vermindert kosten en zorgt voor tijdbesparing wat weer ten goede komt aan de cliënten. Deze e-bike bespaart meer dan 10% reistijd, reis- en parkeerkosten, werkt preventief op de vitaliteit van medewerkers en als bijkomend voordeel gaat ook CO2-uitstoot omlaag.

Daarnaast is de e-bike een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde waarmee medewerkers gemotiveerd om op- of overstappen naar de zorg én langer in dienst te blijven. Zorgmedewerkers de e-bike ook privé rijden, tegen een bijtellingspercentage van 7%, oftewel ongeveer 6 euro per maand. Een mooie extra secundaire arbeidsvoorwaarde die u kunt bieden.

None

Kostenbesparing

De Zorgfiets bespaart dus aanzienlijk op reistijd, reiskosten en verhoogt de efficiëntie van de inzet van waardevolle medewerkers. Enerzijds doordat de zorgmedewerker minder administratie bij hoeft te houden en meer tijd voor de cliënten heeft en anderzijds doordat de administratieafdeling tijd bespaart op het verwerken van declaraties.

Daarnaast werkt de Zorgfiets preventief op ziekteverzuim en voorkomt een hoog verloop van personeel en draagt zo ook bij aan kostenbesparing.

None

Fietsbudget en sociale regelingen

In samenwerking met onze strategische partner Aon bieden wij ook mogelijkheden om slim te kijken naar sociale regelingen. Afhankelijk van uw situatie kan ee­n zorginstelling deze verandering deels of geheel kostenneutraal doorvoeren. Hiervoor kijken wij naar (gemiste) budgetten of te veel afgedragen premies vanuit sociale regelingen.

Deze bijzondere samenwerking geeft antwoord op vraagstukken rondom vitaliteit van (thuis)zorgmedewerkers, personeelstekorten en duurzaamheid/milieu.

None
duofiets.45d830.2e16d0ba.fill-525x394.471701-2.jpg

Voor iedereen mobiliteit

Innovaties zorgen voor geweldige oplossingen om ons mobiel te houden. Ook voor mensen met een beperking zijn er diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld een aangepaste auto voor medewerkers met een beperking of een duofiets om met uw cliënten met een beperking te fietsen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

None
Opsomming_Driven

“Vierstroom Zorg Thuis kan met de lease e-bikes snel en veilig haar cliënten thuis helpen”

Ik ben enorm blij met de e-bike. Waar ik eerst de auto zou nemen vanwege de afstand, kan ik nu prima met de e-bike op pad. Bovendien ik kan me met de e-bike veel soepeler door de wijk bewegen, dit scheelt veel reistijd en komt de cliënten ten goede. Het is ook fijn dat ik de e-bike privé mag gebruiken, ook dan pak ik nu vaker de fiets.

Danieke @ Wijkverpleegkundige

Voordelen voor jou en je bedrijf

 • Compleet aanbod: van deelauto tot e-bike en OV
 • Flexibele looptijden: van één dag tot onbeperkt
 • Eén partner, één factuur: alle mobiliteit overzichtelijk bij elkaar
 • Jaarlijkse check van het mobiliteitsgebruik
 • Begeleiding bij de transitie naar nieuwe mobiliteit
None

Vrijblijvend advies voor jouw organisatie

Op een vernieuwde manier kijken naar mobiliteit levert vaak verrassende inzichten en kostenbesparingen op! Vraag daarom de vrijblijvende mobiliteitsscan aan en ontvang een mobiliteitsrapport op basis van jouw situatie met inzichten over kosten, duurzaamheid, vitaliteit en veiligheid.